Donald Trump milliárdos üzleti partnere indulhat Indonéziában az elnökválasztáson

2019 még messze van, de a fejlesztő és médiamogul, Hary Tanoesoedibjo már fontolgatja, hogy elindul az elnökségért – persze csak hazája érdekében.

Hary Tanoe, ahogy a helyiek ismerik, már régóta kacérkodik a politikai karrierrel. Az 50 éves milliárdos eddig az ingatlaniparban utazott, és nem mellesleg Donald Trump üzleti partnere – de korábban már indult a választásokon, saját pártja is van, a United Indonesia. Előszeretettel használja a Twittert, és saját TV állomása is van, ami segítheti majd célja elérésében.

„Ha nincs senki, akiről úgy látom, hogy megoldhatná az ország problémáit, elindulok az elnökségért” – mondta az üzletember az ABC riporterének.

„Nem magam miatt, hanem az ország miatt” – tette hozzá, hiszen szerinte a 260 milliós lakosságú Indonézia megérdemel egy tisztességes vezetőt. Ő ugyanis elégedetlen a jelenlegi elnök, Jokowi tevékenységével.

Tanoe jelenleg két, Trumphoz köthető fejlesztésen is dolgozik, egy 100 hektáros, hatcsillagos luxuskomplexumon Balin, valamint Jakartában egy golfközponton, ami szintén a gazdagok igényeit fogja kiszolgálni. Saját állítása szerint magával Trumppal is kapcsolatban áll, de azt is bevallotta, hogy a gyermekeivel többet találkozott, hiszen ők kezelik a dinasztia üzleti ügyeinek jelentős részét.

Fotó: MNC Group

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez