Hamza bin Laden, a globális terrorista

A trónörökös is rákerült az Egyesült Államok terroristalistájára, melyen 2001. szeptember 11. után apja, Oszama bin Laden sokáig az első volt.

A washingtoni külügy közölte: olyan információi vannak az ifjabb bin Ladenről, hogy az al-Kaida egyik ifjú vezéreként mind nagyobb szerepet játszik az iszlamista terrorakciók megszervezésében az egész világon. Hamza bin Laden tavaly arra szólította fel a dzsihádharcosokat, hogy álljanak bosszút édesapjáért. Amerikai kommandósok 2011 tavaszán végeztek az al Kaida alapítójával Pakisztánban.

Oszama bin Ladennek 11 fia született. Közülük az 1989-ben született Hamzát tartotta a legtehetségesebbnek. Őt tekintette a trónörökösnek. Miután Oszama bin Ladent megölték, a helyettese, Ajman al-Zawahiri lett az utóda. Neki hiányzik a karizmája, ezért az al-Kaida népszerűség visszaesett. A dzsihádharcosok mindinkább az Iszlám Államra figyeltek, melynek vezére, az önjelölt kalifa egykor maga is az al-Kaida egyik emírje volt. Míg az Iszlám Állam az egész világon támadja a nyugati értékrendet, addig az al-Kaida elsősorban az USA-ra és Izraelre koncentrál. Hamza bin Laden arra hívja fel a dzsihádharcosokat, hogy egyéni öngyilkos merényleteket kövessenek el az Egyesült Államokban és Izraelben. Ezért került Washingtonban a globális terroristák listájára Oszama bin Laden fia, Hamza, akit sokan az al-Kaida leendő vezérének tekintenek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez