Így utazik a brit királyi család: három meglepő dolog, amit talán nem tudott róluk

A legtöbb embernek már egy hosszabb utazásra való bepakolás is hatalmas feladatot jelent, ehhez képest a brit királyi családban akár 6 hónapnyi szervezést is igényelhet a felkészülés a hivatalos látogatásokra. Van azonban, amin nekik is keresztül kell menniük, akár csak az átlagos utazóknak.

Első a biztonság

Az talán nem meglepő, hogy egy diplomáciai látogatás fokozott biztonsági ellenőrzést és sokfős testőrséget kíván. Általában 7-10 testőr gondoskodik a védelmükről, és saját orvosuk őrködik az egészségük felett a hivatalos útjaikon. Emellett a palota személyzetének egy része is velük utazik –  személyi asszisztens, fodrász, kommunikációs szakemberek és irodavezetők is velük tartanak, ha utaznak. Mivel egyre gyakrabban a gyerekek is részt vesznek ezeken a látogatásokon, a dadus is állandó résztvevője a körutaknak. Kate Middleton privát utazásaihoz is szeret magángépet használni, Vilmos herceg azonban – aki nem mellesleg pilóta is – civil útjain gyakrabban utazik menetrend szerinti járattal. Ami pedig a luxust illeti: saját, színkóddal és monogrammal ellátott táskakollekciója van a királyi család minden tagjának.

Munka, munka, munka


Mielőtt bárki irigyelni kezdené Cambridge hercegét és családját, egy sokállomásos körúton bizony bármennyire is jókedvűnek látszanak, komoly munka zajlik. A nevezetességek megtekintésére van, hogy csak 40 percük jut, helyette országok vezetőivel találkoznak vagy a jótékonysági szervezetek munkáját segítik – számolt be róla Gordon Rayner, a The Telegraph riportere, akinek volt lehetősége testközelből megélni, milyen az, amikor utazik a brit királyi család.

Útlevél viszont nekik is kell

Egyedül Erzsébet királynőnek nem kell vízumért folyamodnia, neki ugyanis mindenhol elég, ha személyazonosságát igazolja. A brit királyi család többi tagja azonban ugyanazon a procedúrán megy keresztül, mint bármely más brit állampolgár, aki útlevéllel utazik. A sorban állást viszont legalább ők is megspórolják.

Fotó: Chris Jeff/Associated Press

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez