Gyerekhóhérok az Iszlám Állam szolgálatában

Egy alig pár éves kisfiú pisztollyal kivégez egy kerítéshez kötözött foglyot – ezt az elrémisztő videót tette közzé az Iszlám Állam propagandaosztálya Twitteren.

Gyerekhóhérok állítólag arra is vállalkoznak, hogy elvágják a megkötözött foglyok torkát. A kivégzési módszerekben igen leleményes Iszlám Állam rendszeresen tesz közzé hasonló videókat, hogy rádöbbentse a dzsihádharcosokat: csak a temetőn keresztül távozhatnak!

Közben egyre szorul a hurok Moszul városa körül. Az iraki vezérkari főnök egyik helyettese megerősítette: elérték a Tigris folyót. Hónapok óta folyik az Iszlám Állam legnagyobb városának ostroma. Az egykor kétmilliós városból csoportosan menekülnek el a civilek, hiszen az életkörülmények egyre borzasztóbbak Moszulban. Az önjelölt kalifa, Abu Bakr al-Bagdadi korábban arra szólította fel a dzsihádharcosokat, hogy az utolsó csepp vérükig védelmezzék Moszult, melyet még 2014-ben foglaltak el. Egyidejűleg merényletekre szólította fel híveit a Közel-Keleten, Európában és Észak-Amerikában. Irakban az elmúlt napokban két öngyilkos merénylet is volt Bagdad síita városrészeiben. Az Iszlám Állam vakbuzgó szunnita irányt követ, mely a síitákat eretneknek tekinti. Síita milíciák részt vesznek Moszul ostromában. A kiéleződött szunnita-síita szembenállás Moszul eleste után is fennmarad, és egyáltalán nem könnyíti meg a rendezést – sem Irakban, sem pedig Szíriában.

Fotó: részlet a videóból.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez