Homoszexuális férfiakat végzett ki az al-Shabaab Szomáliában

Nemi identitásuk miatt halálbüntetést szabtak ki rájuk. A nyilvános kivégzést, amit az iszlamista terrorista csoport tagjai hajtottak végre, több száz civil nézte végig.

A 20 éves Isak Abshirow és a 15 éves éves Abdirizak Sheikh Ali mellett egy harmadik embert is kivégeztek, őt azzal vádolták, hogy az etióp csapatoknak kémkedett az országban. Mindhármukat lelőtték, Buale város közelében, egy nyilvános helyen, ahol több száz civil nézte végig a kivégzést – áll az African News beszámolójában.

Afrika 54 országából 34-ben büntetik a homoszexualitást: Szudánban, Dél-Szomáliában és Észak-Nigériában kivégzéssel, míg Ugandában, Tanzániában és Sierra Leonéban életfogytig tartó büntetéssel kell szembenéznie annak, akire rábizonyítják.

A Dél-afrikai Köztársaság volt az első ország a világon, ahol megszüntették a nemi identitáson alapuló diszkriminációt: ott a melegeket is ugyanazok a jogok illetik meg, ami a heteroszexuálisokat.

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Kalanyosi Vendel

    Nem melegek hanem buzik vagy homosexualisak. Meleg a cserepkanyha. Nem kellene le degradalni ennyire ezt a csodalos magyar nyelvet. Masra asszocial az ember. Igaz en annak erzem magam de ki hogy.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez