Egy éjszakát töltött a szörfdeszkáján a tengeren, mielőtt kimentették

A japán szörfös fogvacogva kapaszkodott a deszkájába. Egy teherhajó legénysége akadt rá és mentette ki Ausztrália keleti partjainál.

A 37 éves szörfös később elmondta a rendőröknek, hogy egy hullám besodorta a vízbe Bulli Beach-nél, 50 kilométerre délre Sideney-től, még csütörtökön este. Amikor a Damla nevű hajó tengerészei észrevették, már 6 kilométerre sodródott a parttól. Mentőövet dobtak neki, úgy húzták föl a fedélzetre. Megetették, megitatták, meleg ruhát adtak neki és jelentették az esetet a kikötői hatóságoknak. Végül egy őrhajó ment érte, és vitte a partra. Kórházba szállították, de rövid idő múlva kiengedték.

japan

Annak a hajózási társaságnak az igazgatója, melynek a hajójáról felfigyeltek a vízben sodródó szörfösre, valóságos csodának tartja, ami történt. Azt mondja, iszonyúan kicsi volt az esély arra, hogy a hatalmas hajóról észrevegyék, ahogy segítségért integet.

A japán férfi egyébként hat órán át küzdött azért, hogy visszaevickéljen valahogy a partra, de aztán elhagyta az ereje. Végül összesen 16 órát töltött a vízben, amely szerencsére csak 21 fokosra hűlt le az éjszakában – közölte az ABC televízió. Ausztráliában most arra figyelmeztették a szörfösöket, mindig szóljanak valakinek, mielőtt a vízbe indulnak – hogy gyorsan észrevehessék, ha nem érnek időben vissza.

Fotó: MSC

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez