Autó hajtott a gyalogosok közé Melbourne-ben – videó

Ausztráliában hárman meghaltak és húszan megsérültek, amikor egy autó gyalogosok közé hajtott Melbourne városában helyi idő szerint délután 2 órakor, egy forgalmas kereszteződésben, a Bourke és a Queen utca sarkán.

A rendőrök szerint szándékosan hajtott a tömegbe a sofőr, akit  őrizetbe vettek. Egyelőre nem gondolják, hogy terrorcselekményről volna szó, azt mondják, egy korábbi késeléshez kapcsolódik az eset. Az autó a kereszteződésben körözött, mielőtt felment volna a járdára. A vezetője a lehúzott ablakon át kiabált valamit.

Victoria állam korábbi rendőrfőnöke, Christine Nixon is arra járt a baleset pillanatában. Azt mondta az ABC-nek, hogy egy felborult babakocsit is látott a helyszínen, egy nő odament hozzá, és kérdezte, hol a gyerek, de ő csak annyit tudott mondani, hogy nem tudja, nincs a kocsiban. Az egyik gyermekkórház azt közölte, hogy négy sérültet vittek be hozzájuk, az egyik válságos állapotban van, de a másik háromnak is súlyosak a sérülései. Közben a rendőrség bejelentette, hogy az egyik áldozat egy kisgyerek.

screenshot_2

Egy szemtanú azt mondta a BBC-nek, hogy a járókelők megpróbáltak kitérni a gesztenyebarna személyautó útjából, amikor az a járdára hajtott. “Több embert elgázolt, azok a levegőbe repültek, de a sofőr nem állt meg.”  Aztán még több embert ütött el, a járókelők sikítoztak, por szállt a levegőben. Ő először nem is tudta, mi történt, azt hitte, egy épület omlott össze.

A belvárosi helyszíntől két kilométerre folyó Ausztrál Open teniszversenyt nem érintette a dolog – közölte a rendőrség. És egyben arra kérte az embereket, kerüljék el most Melbourne központját.

FotóK Twitter, YouTube

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez