A férjére is allergiás egy amerikai nő

Johanna Watkins házas, de ha közel megy a férjéhez, azzal az élete kerül veszélybe. Különös, ritka betegsége miatt ugyanis majdnem mindenre allergiás. A férjére is.

A 29 éves, minnesotai nő masztocitózisban szenved, ami szerteágazó tünetekkel járó, nehezen diagnosztizálható betegség. Nála abban mutatkozik meg, hogy a legtöbb étel, kemikália, illatanyag, por, sőt, még más emberek közelsége is allergiás reakciót vált ki nála, ami a kiütésektől kezdve az ízületi fájdalmakon át az ájulásig és az anafilaxiás sokkig terjedhet.

Életét egy elszigetelt szobában éli, amelyben folyamatosan be van kapcsolva a légtisztító is. A BBC beszámolója szerint az elmúlt egy évben kétfajta ételt evett csupán, mivel az összes többire allergiás lett, és a vízen kívül nem tud mást inni, mert a többi ital hatására szintén tüneteket produkál a szervezete.

Férje tudott a nő betegségéről, de az csak a házasságkötés után vált ilyen súlyossá. Ma már a férfi közelében is veszélyben van az élete, hiszen rá is allergiás lett. Bár egy házban élnek, külön szobában alszanak. A romantikus program ezért kimerül a “közös tévézésben”, ami szintén nem a megszokott módon zajlik a házaspárnál: a két szobában párhuzamosan nézik ugyanazt a filmet, és közben üzeneteket küldenek egymásnak, így beszélgetnek.

Fotó: Facebook – Scott Watkins

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez