Végképp bezár a náci stílusú kávéház Indonéziában

A Párizst megszálló németek kedvelt katonai kávéházai mintájára nyitott kávézót Indonéziában egy vállalkozó, aki saját bevallása szerint semmilyen kapcsolatban sincs semmilyen náci szervezettel.

Horogkereszt díszíti a kávézót és nem hiányzik Hitler portréja sem a falról. Indonéziában nem váltott ki heves reakciót a kávéház, hiszen a nácik innen nagyon messze voltak. Igaz, hogy a szövetségesük, Japán elfoglalta a szigetországot, de ennek az emléke nem oly keserű, mint másutt, hiszen korábban Indonézia holland gyarmat volt. Ha belföldön nem is, de külföldön sok bírálatot váltott ki a Soldaten Kaffee. Egy évre be is zárt, de aztán újra megnyitotta kapuit.

screenshot_10

Immár nemcsak a Wehrmacht emlékeit lehetett látni a falakon, de a császári japán hadsereg, a brit, a francia és a holland gyarmati alakulatok képeit is. Így már viszont nem érdekelt senkit a kávézó, amely most végképp bezár – tudatta a tulaj. Aztán gyorsan hozzátette: ha talál jobb helyet, akkor esetleg újra próbálkozik a Soldaten Kaffee megnyitásával Indonéziában, ahol a náci nosztalgiára nem a tiltakozás, hanem a fogyasztó közönség közönye mért döntő csapást.

Fotó: Instagram

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez