Útlevéllel, különgépen repülnek a vadászsólymok

80 kedvenc vadászsólyma számára bérelt különgépet egy dúsgazdag szaúdi herceg. A vadászsólymok útlevéllel repülnek és szigorúan rögzítve vannak helyükhöz, nehogy káosz keletkezzen a gépen.

A repülőgép kapitánya gondolt egy merészet: lefényképezte a ritka rakományt, és feltette a képet a világhálóra, de megőrizte névtelenségét. A londoni Daily Mail úgy tudja, hogy a Qatar Airways gépe vitte a ritka szállítmányt. A légitársaság vállal ilyesmit: egy vadászsólyom útja 32-55 ezer forint, a távolságtól függően.

Két másik légitársaság: az Etihad és az Emirates is szállít vadászsólymokat, melyek státuszszimbólumnak számítanak az Arab-félszigeten. Van olyan légitársaság, ahol csomagban is fel lehet adni vadászsólymokat. Miért nem repülnek a célig maguk a vadászsólymok? – kérdik kicsit gúnyosan a kép kommentelői. Egy-egy jól képzett vadászsólyom nagy értéket képvisel. Ezért is van saját útlevele. A gazdi biztos akar lenni abban, hogy pontosan oda is repül, ahova ő akarja. Ezért repülnek szigorúan az üléshez rögzítve a méregdrága vadászsólymok az Öböl környékén, ahol nem ritka az olyan különgép, melyen csakis vadászsólymok repülnek.

Fotó: Reddit

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez