A 100 éves énekesnő újra a csúcsra tör – videó

Vera Lynn 100 éves – ebből az alkalomból új albumot ad ki a Decca társaság, mely a csaknem 90 éves karrierje során végigkísérte a legendás énekesnőt.

Bár a fiatalok már kevésbé ismerik, de Erzsébet királynő nemzedéke számára Vera Lynn igazi élő legenda. A fiatal énekesnő a második világháború során végigjárta a frontokat, hogy lelkesítse a katonákat. Egyiptomban, Indiában és Burmában is járt. Sokszor kockára tette az életét is, hogy elénekelje azokat a dalokat, melyeket most újra kiadnak – természetesen felújított változatban.

veramost

Csodálatos így hallgatni a régi dalokat – nyilatkozta a BBC-nek Vera Lynn, aki márciusban lesz száz éves. Albumát akkor adják ki, de a sajtó kapott már előzetest. A White Cliffs of Dover vagy az Auf Wiedersehn Sweetheart természetesen szerepel a válogatásban.

veraanno

Vera Lynn még 2009-ben, tehát 92 éves korában is bekerült a Top Twenty-be, vagyis a legnépszerűbb húsz album közé. Ezzel minden rekordot megdöntött. Gondolja, hogy a 100 éves album akár első is lehet a Top Twenty-ben? – kérdezte a BBC. Meghiszem azt! – válaszolta Vera Lynn, aki százéves korában újra szerepelni akar a slágerlistán Nagy-Britanniában.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez