Egy svájci falu meghívta Obamát, hogy megismerje felmenőjét

Az előző amerikai elnök ősei között ugyanis volt, aki Svájcban született, majd emigrált az Egyesült Államokba. Hans Gutknechtnek hívták és az 1700-as években élt.

A hírek arról szólnak, hogy Svájcban több ezer ember írta alá a petíciót, hogy Donald Trump ne tehesse be a lábát az országba, elődjének azonban nagyon is örülne a lakosság. Legalábbis Ried ber Kerzers településen.

Egy svájci, számazástannal foglalkozó tudós ugyanis azt állítja, hogy onnan származik Barack Obama egyik anyai nagyapja, aki hét generációval ezelőtt élt. Az iratok szerint Ried ber Kerzers-ben született, és Hans Gutknecht-ként anyakönyvezték 1692-ben, 1747-ben azonban az Egyesült Államokba emigrált, és megváltoztatta a nevét is, Goodnightra – számolt be róla a The Local svájci kiadása.

Obama tehát 0,97 százalékban svájci, ez azonban nem nagy újdonság. A hírről már 2010-ben tudomást szerzett Joseph Deiss svájci minisztertől, és a hír hallatán Obama meg is ígérte, hogy ellátogat majd a településre.

Eddig azonban nem került sor a látogatásra, ezért hívták meg újra a faluba. Talán most, hogy már nem kell az elnöki ügyekkel foglalkoznia, több ideje lesz megnézni, hol éltek az ősei.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez