De miért is rettegett távirányítással megölt féltestvérétől Kim Dzsong Un?

Meghalt a “fattyú”, nyugodtan ülhet a nemzeti kommunista rendszer trónján a duci diktátor, aki eltette láb alól a féltestvérét.

Két kémnő végzett a 45 éves Kim Dzsong Nammal, aki a kórházba szállítást követően meghalt. A két nő vagy injekciós tűvel vagy spray-vel mérgezte meg a diktátor féltestvérét Malajzia fővárosának repülőterén. Az egyik nőt elfogták: ő egy mianmari fapados légitársaság munkatársnője. A másik nő taxin elmenekült Kuala Lumpurban. A dél-koreai sajtó biztosra veszi, hogy mindketten az észak-koreai hírszerzés munkatársai voltak, és a diktátor parancsára végeztek a “fattyúval”.

Miért rettegett féltestvérétől Kim Dzsong Un? Egyrészt azért, mert ő volt a diktátor papa, Kim Dzsong Il idősebb fia – már 45 éves volt, míg az ifjú diktátor alig múlt harminc. Igaz, hogy Kim Dzsong Nam “fattyú” volt. Észak-Koreában az a szokás, hogy maga a diktátor papa választ feleséget fiának. A fiú viszont, mihelyt maga is trónra lép, háremet tart. A hárem egyik tagja, egy ifjú színésznő szülte a fiút a diktátor papának és nagypapának, akik mindketten nagyon boldogok voltak.

A fiút Svájcban neveltették. Ám ott kissé önfejű lett. A döntő hibát azzal követte el, hogy lebukott! Minthogy álnéven élt és hamis útlevéllel utazott, ezért szigorú utasítása volt arra, hogy Svájcból egyenesen haza kell mennie Észak-Koreába. Ám a trónörökös be akart nézni a Disneyland-be Tokióban. Ott azonban lebukott. Felismerték. A japán sajtóban megjelent: a diktátorjelölt érdeklődik a “bűnös Amerika” iránt, mely hazája fő ellenfele.

Észak-Korea diplomáciájának igen nehéz volt hazavinni a fiút, hiszen hivatalos kapcsolata Japánnal nincsen. Amikor hazaérkezett, akkor megfosztották trónörökösi címétől. Ő lett a fattyú Phenjanban. Az új trónörökös pedig öccse, Kim Dzsong Un lett, a mostani diktátor. Aki véres tisztogatást hajtott végre a családjában is, hogy a hatalmát megerősítse. Mentorát, aki nagynénje férje volt, a családjával együtt kivégeztette. A fattyú tudta, hogy otthon állandó életveszélyben van. Ezért Makaón élt – a kínai titkosszolgálat védelme alatt. Mit keresett Malajziában? Rejtély. A gyilkosai azonban megtalálták és elintézték. Az ifjú diktátor immár utolsó vetélytársától is megszabadult Észak-Koreában, ahol a Kim dinasztia 1945 óta hatalmon van.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez