Belmondo tévécsatorna – a Le Figaro interjúja a 84 éves sztárral

Ezt a nevet veszi fel a Canal Plus televíziós csatorna február 18 és 23 között, amikor a filmlegenda 12 filmjét sugározzák. A 84 éves művész interjút adott a párizsi Le Figaro női mellékletének.

Minden szép színésznővel lefeküdt, akivel együtt játszott? Szó sincs róla – mondja Jean Paul Belmondo, akiért fénykorában megőrültek a nők. Sok szép színésznővel játszottam együtt: Claudia Cardinale, Gina Lollobrigida, Laura Antonelli, Jeanne Moreau, de nem volt köztünk semmi. Mindaddig, amíg nem jött Ursula Andress! Ez a svájci bombázó egy igazi nősténytigris volt. Nekem meg szükségem volt rá, hogy bizonyítsam magamnak és a világnak, hogy képes vagyok a hódításra! Így történt – meséli Jean Paul Belmondo a Madame Figarónak.

jean-paul_belmondo_2013_2

Melyik filmjét élvezte a legjobban? A Riói kalandot! Akkor számunkra Brazília egy távoli egzotikus ország volt. Kevés pénzünk volt, de mindent arra költöttünk, hogy megismerjük ezt a hatalmas országot. Minden filmemet élveztem egyébként. Egyetlenegyet sem bántam meg! De a Riói kaland mint film is jól sikerült. Nemcsak mi éreztük jól magunkat, de a közönség is mindenütt a világon. Steven Spielberg is bevallotta: legalább kilencszer megnézte! Nagy hatással volt rá, és fel is használt belőle sok mindent, amikor Indiana Jones kalandjait forgatta.

Saját maga válogatta ki a 12 filmet, melyet a Canal Plus bemutat a Belmondo csatornán? Nem! A fiam Paul válogatta ki, hogy melyik legyen az a 12, amelyet bemutatnak. Nekem túl közeli az élmény. Neki könnyebb volt választania. Én amikor nézem a filmjeimet, akkor úgy érzem mintha ő, Paul fiam játszana bennük – mondta Jean Paul Belmondo a párizsi Le Figaro női mellékletének.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez