Utazd körbe Afrikát Budapesten – újra jön a HTCC Afrika Expo

A jövő hét végén újra várja a látogatókat a HTCC Afrika Expo az Utazás Kiállításon. Immár hatodszor. Elmondjuk, hogy mivel!

Afrikában üzletelni, utazni nem csak lehetséges, de érdemes is: az 1,2 milliárd lakosú, 54 országot magába foglaló megakontinens a turisztikai és a kereskedelmi lehetőségek kiapadhatatlan tárháza. Ez ki is fog derülni március első hétvégéjén a Hungexpo területén, a HTCC Afrika Expón, ahol 24 kiállító és 17 afrikai ország várja majd az érdeklődőket március 2 és 5 között.
A legnagyobb kiállító a névadó és fő támogató HTCC, a Magyar Kulturális és Kereskedelmi Központ. Amely igazán otthon van Afrikában, hiszen a földrész öt országában (Botswanában, Ghánában, Malawiban, Marokkóban és Ugandában) tart fenn irodát, hogy egyengesse ott a magyar üzletemberek útját.
Balogh Sándor, a HTCC és az AHU elnöke a tavalyi Afrika Expo megnyitóján.
Balogh Sándor, a HTCC alapítója és az AHU elnöke a tavalyi Afrika Expo megnyitóján.
A kiállítók a non-profit, a for-profit és a diplomáciai szektort egyaránt képviselik. Több cég egyenesen Kamerunból, Etiópiából, Marokkóból vagy éppen Algériából érkezik, hogy üzletfeleket találjon a közép-európai régióban. A magyar cégek is azért állítanak ki, hogy sikeres üzleteket köthessenek Afrikában. Dél-Afrika és Angola nagykövetségének standján mindent megtudhatunk a két országról, a non-profit szervezetek standjain pedig humanitárius és fejlesztési projektekbe, önkéntesprogramokba kapcsolódhatunk be. Megtudhatjuk például, miképp vehetnek részt magyarok a Magyar-Afrika Társaság (AHU) afrikai orvosmisszióiban és más önkéntes programjaiban, vagy például hogyan lehet a szenegáli Fölszállott a Pelikán tehetségkutató verseny nyertes művészpalántáit támogatni.
Divatbemutató a tavalyi Afrika Expón.
Divatbemutató a tavalyi Afrika Expón.
Az Afrika Expo alapítója és főszervezője az Utazz Afrikába Utazási Iroda ügyvezetője, Szilasi Ildikó Afrika-szakértő. A fiatal vállalkozó 23 afrikai ország ismerete és 6 Afrikában eltöltött év, valamint több száz elégedett turista elkalauzolása után úgy tartja, a szubszaharai Afrikában egyre könnyebben, biztonságosabban és kényelmesebben lehet utazni. Szerinte Afrika vonzereje természet- és emberközeli hangulatában, a vadvilág hívó szavában, világörökségi helyszíneiben és élő szellemi kulturális hagyományaiban rejlik. Hogy a látogatók ne csak halljanak Afrikáról, a szervező az  utazzafrikaba.hu  hírlevelére feliratkozók között egy áprilisi szenegáli körutat sorsol ki.
De bárki meghallhatja Afrika hangjait a HTCC Afrika Expón is. Óránként megszólalnak majd a dobok, a balafonok és a csörgők. Az afrikai hangulatról a dekoráció és az afrikai piactér mellett – ahol eredeti afrikai maszkok, szőttesek, ruhák, ékszerek, hangszerek és ajándéktárgyak kaphatók – a szenegáli X-faktor kétszeres díjnyertes táncművésze, Abdoul Camara és művésztársai gondoskodnak. A látványos tánc- és dobshow-k, az óriás tökedényes akrobatikus tánc mellett még oroszlánná változó táncosokat is láthat majd a közönség.
expo3
Az Afrika Expo saját színpadán és az Utazás Kiállítás nagy színpadán napi egy órában Afrikáé lesz a főszerep. Milyen érzés egy ezüsthátú gorillával szemezni az ugandai esőerdőben? Hogyan kerül egy kortárs tánccsoport Szenegálba? Milyen könyveket ajánl a Globoport Könyvkiadó? Jaksity Kata televíziós műsorvezetőtől és Kembe Soreltől ezeket is megtudhatjuk. A gyerekek az Afrikai Játszóházban pedig a kenyai vadállatok világával ismerkedhetnek, kipróbálhatják a burai gyermekek egyik játékát és különböző afrikai tanmeséket hallgathatnak a Taita Alapítvány szervezésében.
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez