Márciustól több mint a duplájába fog fájni az egyiptomi vízum

Jóllehet éppen most közölték Egyiptomban, hogy a turisták vonzására bevezetik az e-vízumot, március elsejétől jelentősen többe fog kerülni a beutazási engedély az országba.

Eddig 25 dollárt kértek a vízumért a belépési pontokon Egyiptomban. Március 1-től azonban ennek több mint a dupláját fogják – közölte az állami információs szolgálat.  A belügyminisztérium 25-ről 60 dollárra emeli március 1-től az árat. A külügy is megerősítette a hírt. Pedig éppen a héten jelentették be, hogy e-vízumokkal szeretnének könnyíteni a beutazáson az országba.

Változnak a rezidens vízumok díjtételei is. Aki 5 vagy éppen 10 évet szeretne eltölteni Egyiptomban, annak minden év után 500 egyiptomi fontot kell fizetnie (nagyjából 30 dollárt) – tudta meg az Egyptian Streets független hírportál. Mely szerint nem modellezhető, hogy az intézkedések hogyan fognak hatni az egyiptomi turizmusra. Hisz ezek az összegek még mindig jóval alatta vannak a több más országban szokásosaknak, viszont vélhetőleg sehol nem szenvedett el akkora mélyütést az idegenforgalom, mint éppen Egyiptomban. 2011 óta, amikor is megdöntötték Mubarak elnök három évtizedes uralmát, nagy nehézségekkel küzd az ágazat, amely korábban a gazdaság hajtóereje volt és legkevesebb 4 millió embernek adott munkát.

Fotó: a gízai piramisok a levegőből / Wikimedia Commons

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez