27 év házasság után hazaküldték a nagymamát Szingapúrba

Skóciában élt brit férjével és két ugyancsak brit állampolgár gyerekével és egy brit unokával Irene Clennel, akit repülőgépre tettek és hazaküldtek Szingapúrba.

Február eleje óta előzetesben volt, mert a belügyminisztérium kezdeményezte a hazaküldését. A BBC szerint valószínűleg azért, mert az utóbbi időben kevés időt töltött Skóciában és sokat Szingapúrban. Ennek oka az volt, hogy Irene Clennel idős szülei betegeskedtek és ő ápolta őket. A brit belügyminisztérium nem kívánta kommentálni az ügyet, mondván, hogy egyéni esetekkel nem foglalkozik.

Nagy-Britanniában a konzervatív kormányzat egyre szigorúbban alkalmazza az idegenrendészeti törvényt. A Brexit népszavazás megmutatta: a brit közvélemény jelentős része sokallja az országban élő külföldiek számát, annak ellenére, hogy Nagy-Britannia működtette a világ legnagyobb gyarmatbirodalmát, ahonnan rengetegen érkeztek a brit szigetekre. Szingapúr is brit gyarmat volt. A Távol-Keleten ott volt a brit flotta legfontosabb támaszpontja. Szingapúr hivatalos nyelve továbbra is az angol, és a kapcsolatok az egykori anyaországgal igen erősek. A brit hatóságok ennek ellenére repülőgépre ültettek egy nagymamát, aki 27 éve egy brit állampolgár felesége Nagy-Britanniában! Az asszony most közölte, hogy fellebbez. Ezt már csak Szingapúrban teheti meg, mert a brit hatóságok azt sem engedték meg neki, hogy ügyvédet fogadjon Skóciában.

Fotó: Irine Clennel / BBC

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez