Mexikó migránsközpontokat hoz létre konzulátusain az USA-ban

Ezt Luis Videgaray külügyminiszter jelentette be, egyúttal kérve Donald Trumpot: tegye lehetővé, hogy az illegálisan az Egyesült Államokban tartózkodó mexikóiak legálissá tehessék a helyzetüket.

Donald Trump mindenképp korlátozni szeretné a mexikóiak és más latin-amerikaiak bevándorlását az Egyesült Államokba. Ebből a célból az USA falat épít a két állam határán. A hatóságok pedig utasítást kaptak: gyorsítsák fel az illegálisan az USA-ban tartózkodó mexikói és más latin-amerikai állampolgárok kitoloncolását.

Több mint 6 millió mexikói állampolgár él illegálisan az Egyesült Államok területén. Mexikó attól tart, hogy az amerikai hatóságok most tömegesen kiutasítják őket az országból, akkor is, ha már évek óta élnek és dolgoznak ott. Ezért 50 mexikói konzulátus mellett most migránsközpontokat hoztak létre az Egyesült Államokban. A fő cél a jogi tanácsadás. A mexikói külügyminiszter arra hívta fel az amerikai elnök figyelmét, hogy az illegálisan az USA-ban tartózkodó mexikói polgároknak is vannak emberi jogaik! Nemrég Mexikóban járt Rex Tillerson amerikai külügyminiszter és az USA belbiztonsági főnöke, John Kelly. Konkrét eredményre nem jutottak, így több mint 6 millió mexikói, aki illegálisan tartózkodik az Egyesült Államokban, joggal tarthat attól, hogy előbb vagy utóbb kitoloncolják onnan.

Fotó: tüntetés Chicagóban, 2016-ban

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez