A belga oktatási miniszter asszony elismerte: túlságosan kedveli az apátsági söröket

Másodszor kapták rajta ittas vezetésen Belgium oktatási miniszter asszonyát, aki most ünnepélyesen bocsánatot kért a nyilvánosság előtt. Elismerte, hogy túlságosan kedveli az erős apátsági söröket, elsősorban a Val Dieut. Ebből egyetlen palack is elég ahhoz, hogy valaki túllépje a megengedett határt, ami Belgiumban 0,5 ezrelék. Marie-Martine Schyns miniszter asszony ezt bőven túllépte hiszen az ő esetében kétszer is 1,4 ezreléket mértek a rendőrök. Ráadásul a legutóbbi eset egy “alkoholmentes hétvégén” következett be.

“A kormány arra akarta buzdítani az autósokat, hogy ha isznak, akkor ne üljenek a volán mögé. Sajnálatos, hogy a kormány egyik tagja mutatott rossz példát.” – nyilatkozta az országúti rendőrség feje. A miniszter asszonynak 48 órás vezetési gyakorlatot javasolnak. Ez a “driver improvement” program akkor lép életbe, ha a bíróság nem hoz ítéletet, és a rendőrség saját hatáskörben dönthet.

A miniszter asszony szentül megfogadta, hogy szakít az apátsági sörözéssel. “Az én tisztségemben ez megengedhetetlen!” – ismerte el, hiszen az oktatási tárca rendszeresen indít programokat a diákok ivászata és kábítószer fogyasztása ellen. “Hiszek Marie-Martinenak.” – jelentette ki pártjának vezetője. A kis párt zászlajára tűzte a keresztény értékeket, de feltehetően nem elsősorban az apátsági sörözésre gondolt. A belga lapok azon élcelődnek, hogy a miniszternek szerencséje van, hogy nem Svédországban él. Ott ugyanis a fiatal oktatási miniszter asszony távozni kényszerült a posztjáról – pedig csak egyszer kapták rajta ittas vezetésen, és akkor is, alig haladta meg a véralkoholszintje a megengedett 0,2 ezreléket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Köki Laci

    Ekkora marhaságot rég olvastam.
    Kedves Lengyel Miklós, tisztában vagy a százalék és az ezrelék közti nagyságrendi különbséggel? 😀
    4,5 ezrelék véralkoholszint már halálos. Mondom: ezrelék.
    Van fogalmad annak hányszorosa az 1,4 százalék?

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez