Harry herceg a háborús veteránok mentális egészségéért kampányol

A királyi család tagja a nyilvánosság előtt szólal fel a veteránok egészségügyi krízise miatt, így próbál meg nyomást gyakorolni Theresa May miniszterelnökre, a kormány ugyanis eddig nem foglalkozott a problémával.

A King’s College London alapítványa, a Help For Heroes szerint Nagy-Britanniában az elmúlt 25 évben 75.000 olyan háborús veteránt regisztráltak, akiknek katonai szolgálatuk miatt alakult ki valamilyen mentális problémájuk. Havonta 200-an keresik fel őket, hogy segítséget kérjenek. Ez a szám azonban túl magas ahhoz, hogy az alapítványok egyedül kezeljék a helyzetet, ami egyre súlyosabb.

A jövő héten ezért aktivisták és akadémikusok fognak majd össze a Katonai Egészségügyi Kutatócentrumban, hogy megtalálják a megoldást, hogyan lehetne leállítani az időzített bombát. Hozzájuk csatlakozik Harry herceg is, aki szívügyének tekinti a problémát, hiszen ő maga is tapasztalt katona. Kétszer szolgált Afganisztánban: mint hadszíntéri légiirányító és helikopterpilóta.

000000000000000000000000000000000000000harry

Az egy napos konferencián olyan témák kerülnek majd terítékre, hogy az Egyesült Királyságban milyen módon lehetne leghatékonyabban kezelni a háborús veteránokat érintő poszttraumás stresszt és alkoholizmust – ehhez az Egyesült Államokból és Kanadából hoznak majd példákat. A rendezvénnyel szeretnék felhívni a kormány figyelmét a veteránok mentális egészségügyi krízisére, és arra ösztönözni a döntéshozókat, hogy minél előbb lépjenek. – számolt be róla a The Sun.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez