Lélegző székesegyházat épített Új-Zélandon egy férfi

Négy évig tartott, de megcsinálta a világ talán egyetlen élő templomát.

Berry Cox nemcsak hithű katolikus, de kiváló építész is. Kisfiúként otthon, Új-Zélandon vasárnaponként ministránskodott, és arról álmodott, hogy egy nap majd pápa lesz belőle. De aztán ahogy nőtt, inkább a kertészkedést választotta. Még később pedig ötvözte a kettőt: az erős hitet és a kertészeti kreativitást. Létrehozott valamit, aminek messzi földről csodájára járnak.

Előzőleg bejárta a világot, és megnézett minden székesegyházat, amit csak tudott, a Notre Dame-tól a vatikáni Szent Péteren keresztül a londoni Szent Pálig. De nemcsak megnézte őket – ihletet is merített belőlük.

Lélegző székesegyházat épített három hektárnyi harsogó zöld pázsiton. A világ legszebb fáit használta hozzá. Kertészcégével egy nagy teljesítményű hidraulikus ásó segítségével kiemeltette őket eredeti helyükről, elszállította és újraültette. Négy év kellett hozzá, hogy elkészüljön az élő székesegyház.

man_creates_church_using_living_trees_1

A bejárat hívogató, a körvonalak a régi székesegyházakat idézik. A falakat teamirtuszok alkotják. A nap átsüt a tető levelein, elektromos áramra semmi szükség. Az oltár itáliai márványból készült. A környezet pedig lélegzetelállító. Virágok, sövények, ösvények, ameddig a szem ellát. Még egy labirintust is épített Berry Cox. Aki ugyan saját használatra emelte a székesegyházat, de ma már álomesküvőket is tartanak benne.

Forrás és fotók: shareably.net

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez