Tíz év fegyház a rendőrség kokainkészletét lenyúló zsarunak

A párizsi rendőrkapitányság kapuján egy szép nyári este kísétált a kábítószerkommandó ásza két táskával. Mindkettő dugig megtömve kokainnal.

A rendőrkapitányság kokainkészletét próbálta meg értékesíteni a leleményes zsaru, aki azonban rajtavesztett. Lebukott, de a börtönben sem adta fel: onnan is megkísérelte a kokain értékesítését és a nyomok eltüntetését. Ezért a bíróság a lehető legszigorúbb büntetést mondta ki: tíz év fegyház és teljes vagyonelkobzás.

Jonathan Guyot ex-zsaru mindent tagadott, noha számtalan bizonyíték szólt ellene. Belerángatta az ügybe az egész családját: fivérét Donovant, aki szintén rendőr volt. Gyerekkori barátait. És persze nejét, aki a börtönben olykor meglátogatta és hírvivőként szolgált. A bíróság őket is elítélte. Az orvgazdát, aki megvette a kokókészletet szintén elítélték, de csak távollétében, mert valahol Észak-Afrikában bújkál. Az ügy, mely harmadik éve húzódik, egyáltalán nem tett jót a francia rendőrség hírnevének. Ugyanakkor a filmproducerek érdeklődnek a leleményes zsaru sztorija iránt, hiszen eddig senki sem próbált ennyi kokaint szerezni épp a rendőrkapitányság szigorúan őrzött raktárából.

Az eset arra is rámutat, hogy a zsaruk számára túl nagy a kísértés, mert iszonyú sok pénz van a kokainban, miközben a rendőri fizetések az elmúlt években alig emelkedtek Franciaországban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez