Luxusélelmiszerekre szakosodott bandatagokat fogtak el Olaszországban

A bűnözők célpontjai az olasz sajtmanufaktúrák, borászatok és a különféle prémium termékeket forgalmazó boltok voltak.

Olaszország Emilia-Romagna régiója jól ismert az olyan felsőkategóriás élelmiszereiről, mint az itt készülő parmezán vagy a híres modenai balzsamecet. A többi között ezek a termékek is szerepeltek annak a bűnbandának a zsákmányai között, amelynek 10 tagját hétfőn kapcsolta le a modenai rendőrség.

A nyomozás során a hatóság felfedezte, hogy a bűnözők beépített emberekkel dolgoztak, akik mezőgazdasági hátterükből kifolyólag információkat szolgáltattak nekik a manufaktúrákról és az üzletekről, amiket a bandatagok később kifosztottak – számolt be róla a The Local olasz kiadása.

A sajtok mellett 16.000 palack bor eltulajdonítását is az ő számlájukra írják, 100.000 euró összeértékben. Olaszországban az utóbbi években egyre nagyobb gondot jelentenek az élelmiszertolvajok, akik kifejezetten a drága, ritkán beszerezhető termékekre utaznak. 2015 és 2016 között 6 millió euró értékben loptak el díjnyertes sajtokat az országban, ami elég rosszul érintette a megkárosított helyi sajtkészítőket és forgalmazókat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez