Gyönyörű barlanglakások Európában, ahol megéri eltölteni egy éjszakát

Ma már egyre több lehetőségük van azoknak, akik különleges helyen szeretnék kipihenni a hétköznapok hajtását. A barlanglakásokban a luxusról sem kell lemondaniuk a kalandoroknak.

Európa számos országában kínálnak egyedi kialakítású barlanglakásokat kiadásra: van, ahol egy egész hotelkomplexumot alakítottak ki egy szikla belsejébe vájva, de olyan is akad, ahol egy kis szoba várja a megpihenni vágyókat. A következő összeállításban megmutatjuk Európa legszebb barlanglakásait.

1. Spanyolország

A Sierra Morena hegység lábánál fekvő villarrubiai ingatlan Cordoba egyetlen barlanglakása, egy kőbánya belsejében alakították ki. A leírás alapján télen-nyáron 18-20 fok körüli hőmérséklet van a lakásban, ami ideálisnak mondható, de az, aki melegebbre vágyik, elég, ha kimegy a szabadba: a lakáshoz ugyanis egy 3000 négyzetméteres kert is tartozik. A spanyol UMM Estudio tervei alapján készült ingatlant most az Airbnb-n hirdetik, egy éjszakáért 36-46 ezer forintot kell fizetni, attól függően, hogy mikor érkezik a vendég.

0001cavehouse 0001cavehouse2 0001cavehouse3

2. Franciaország

A Loire-völgyi Nazelles-Négronban található Amboise Troglodyte barlanglakás egyszerű, de otthonos, a belső tér melegséget áraszt, annak ellenére, hogy nem túl világos. A hatalmas káddal pedig sokak álma válik valóra, az ugyanis nem külön helyiségben, hanem ugyanabban a térben található, ahol maga az ágy.

000amboise 000amboise2

3. Olaszország

Nem éppen barlanglakás, de rusztikus hatása miatt nem maradhatott ki a listából egy szicíliai hotel, a Casa Talia. Egy építészházaspár, Marco Giunta és Viviana Haddad álmodta meg a létesítményt, amelyben mindent a helyi alapanyagok uralnak. Többfajta szobát és lakosztályt kínálnak a pihenésre vágyóknak, az egészen visszafogottól a luxusverzióig terjed az apartmanok skálája.  A kilátás pedig páratlan: Modica házai nappal és éjszaka is gyönyörű látványt nyújtanak a teraszról.

000cave2 00casa

Fotók: Facebook, Airbnb

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez