Éjszakai szolgálattal várják a dániai templomok az üdvözülni vágyókat

Késő esti programokkal próbálják meg visszahódítani a templomok a híveket. Erre azért van szükség, mert egyre többen lépnek ki az egyházból Dániában.

Péntek este nem csak a szórakozóhelyek várják a kikapcsolódásra vágyókat Dániában, hanem a templomok is. Már 25 városban működik ugyanis a Dán Népegyház péntek esti szolgálata, ami azt jelenti, hogy a kijelölt templomokban este 8-tól egészen 11-ig várják a lelki üdvözülésre vágyókat.

Az újítással a vallási vezetők nem titkolt célja, hogy visszacsábítsák a híveket. A The Local dán kiadása szerint tavaly ugyanis rekordot döntött azoknak a száma, akik kiléptek az egyházból. A péntek esti programmal újfajta lehetőséget adnak a templomba járóknak, hogy a közösség tagjai lehessenek, de a késői időpont arra is jó, hogy sokan kiválthatják vele a vasárnap reggeli misét. Úgy gondolják ugyanis, hogy azok, akiknek az életstílusához nem passzol a kora reggeli templomlátogatás, egy péntek esti gyertyagyújtásra vagy bibliaórára nagyobb kedvvel mennek el a templomba.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez