Elege volt a szekálásból, épített magának egy feleséget

Elmúlt 30 és még mindig nincs romantikus kapcsolata. Ezért szekálták a barátai Kínában Zseng Jiajiát. Megunta, épített hát magának egy robotfeleséget.

Könnyen megtehette, lévén szakterülete a mesterséges intelligencia. Nevet is adott a teremtményének – Jingjingnek nevezte el.

A románcról a South China Morning Post tudósít. A robotasszony még tavaly készült el, két hónapig “jártak”, mielőtt egybekeltek. Az esküvő egyszerű volt. Ugyanakkor minden kínai hagyománynak megfelelt, még piros ruhát is öltött a menyasszony. Vagyis a fejét fedték le vele, mert egyébként elegáns fekete-fehéret visel.

ATNX4 - HANDOUT - 34

Kínában nem könnyű feleséget találni – az egykepolitika hosszú évei után a nők száma jóval a férfiaké alatt van. A Világgazdasági Fórum szerint 113 és fél férfira jut 100 nő – statisztikailag.

Jingjinggel egyébként csodás az élet – árulja el az ifjú férj. Az asszony képes arra, hogy felismerje az írásjeleket és a képeket, sőt még néhány egyszerű szót is ismer. Ráadásul ételre, ékszerre, kozmetikumokra és cipőkre sem tart igényt.

Férje most megpróbálja tovább tökéletesíteni. Az irány az, hogy tudjon járni és besegíthessen a házimunkába. Ma még Zseng az ölében hordja, de jobb volna, ha magától sétálna. Igaz, egy átlagos nőnél jóval kevesebbet nyom, de mégiscsak 30 kiló.

Fotó: Al Arabiya

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez