Lelőttek négy terroristát Asztrahánban

Lelőttek négy terroristát Asztrahán városában Oroszország déli részén, ahol a hét eleje óta terrorriadó van. Akkor ugyanis egy autóból rálőttek a nemzeti gárda tagjaira: kettőt közülük megöltek és kettőt súlyosan megsebesítettek.

A gárdisták viszonozták a tüzet: egy terrorista már a helyszínen meghalt, egy pedig később. Asztrahán kormányzója szerint iszlamista terrorista csoport tagjai támadtak a rendfenntartó erőkre. Most egy rajtaütésben ennek a csoportnak négy tagjával végeztek. Mindez akkor történt, amikor Oroszországban még mindig a szentpétervári merénylet áldozatait siratják. A terror ott a metróban csapott le: 14 ember meghalt és 50 megsebesült.

Putyin elnök éppen a szülővárosában volt, mert ott találkozott Lukasenko belorusz elnökkel. Trump amerikai elnök azonnal felhívta Putyint és együttérzéséről biztosította. Megerősítette azt a korábbi nézetét, hogy az USA-nak és Oroszországnak együtt kell küzdenie az iszlamista terrorizmus ellen. Nemrég az USA, Oroszország és Törökország fegyveres erőinek vezérkari főnökei egyeztették az elképzeléseiket az Iszlám Állam megsemmisítésére. Rex Tillerson amerikai külügyminiszter a hírek szerint hamarosan látogatást tesz Moszkvában. Az USA diplomáciájának vezetője nemrég úgy nyilatkozott az amerikai-orosz kapcsolatokról, hogy a tangóhoz két ember kell. Lavrov orosz külügyminiszter felajánlotta amerikai kollégájának, hogy megtanítja őt tangózni. Hamarosan kiderülhet: a furcsa amerikai-orosz páros tud-e együtt táncolni?

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez