Horror az El Caminón: 23 évre ítélték az amerikai zarándoknő gyilkosát

A 40 éves nő holttestét a spanyol férfi birtokán találták meg, öt hónappal az eltűnése után.

Miguel Angel Munoz Blas spanyol földművest 23 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Denise Pikka Thiem amerikai állampolgár meggyilkolásáért. A 40 éves arizonai zarándoknő a Szent Jakab-út teljesítésére vállalkozott 2015 tavaszán, április 5-én azonban nyoma veszett Észak-Spanyolország Leon tartományában. Családja rögtön kerestetni kezdte, de nem került elő. Holttestét öt hónappal később találta meg a rendőrség. Az ügy felderítésében az akkori amerikai külügyminiszternek, John McCainnek jelentős szerepe volt, ő ugyanis külön kérte a spanyol miniszterelnököt, hogy gyorsítsák fel a nyomozást, amihez az FBI segítségét is felajánlotta a spanyol hatóságoknak.

000victim
A család által közölt fotó az áldozatról

Ahogy arról a The Local spanyol kiadása is beszámolt, a holttestet – melynek mindkét kézfejét eltávolították – az elítélt birtokán találták meg. Munoz akkor beismerte tettét a rendőröknek, a tárgyalásokon azonban nem szólalt meg, helyette ügyvédje nyilatkozott. Letartóztatásakor még azt állította, a nő elveszettnek tűnt, nem talált vissza a zarándokútra és segítséget kért tőle, de ő valamiért nagyon ideges lett, és tisztázatlan okból leütötte az áldozatát, aki ettől szörnyethalt.

A gyilkos
A gyilkos

A rendőrség szerint a földműves szándékosan csalogatta birtokára a zarándokot: hamis jeleket festett fel, hogy ezzel eltérítse az eredeti útvonalról. Ezt támasztották alá a szemtanúk vallomásai is, többen állították ugyanis, hogy a farmer zaklatta őket, amikor az amerikai nőhöz hasonlóan odakeveredtek a földjére.

A helyszín, ahol elásta áldozatát
A helyszín, ahol elásta áldozatát

A férfit most elítéltek, 23 évre: ebből 20 évet a gyilkosságért kapott, további hármat pedig rablásért, mivel miután megölte áldozatát, a nála levő 1000 dollárt átváltotta a helyi bankban. A börtönbüntetésen kívül 150.000 eurót kell fizetnie a nő családjának.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez