Az amerikaiak hozták be az ágyi poloskákat – állítják a párizsi szállodákban

Szinte mindennapos probléma a rovarok jelenléte a párizsi szállodákban és ingatlanokban – ez nemcsak a turistáknak, de a helyieknek is sok bosszúságot okoz a hétköznapokban.

A Le Parisien szerint Párizsban olyan súlyos a poloskahelyzet, hogy már “robbanásveszélyes”. Ehhez pedig nem feltétlenül kell olvasniuk a híreket az arra járóknak. A francia főváros utcáin ugyanis szinte minden sarkon kidobott matracokkal találkozni és rovarirtó autókkal, melyek a házak előtt parkolnak. Szükség is van rájuk, hiszen a hivatalos adatok szerint csak tavaly 180.000 fertőzött helyszínre mentek ki a poloskák miatt, szerte Franciaországban.

A turisták által látogatott egységek, így a hotelek és szállodák fokozottan küzdenek a problémával. „Már két vagy három éve tart. És úgy gondoljuk, Amerikából jönnek” – mondta a francia lapnak a helyzetről Olivier Perret, az RIVP párizsi vagyonkezelő iroda munkatársa. A szakember szerint ugyanis minden alkalommal az amerikai turisták után kell kihívni a poloskairtókat.

A nem túl kedves megállapítást nehéz lenne bizonyítani, hiszen a poloskák bárhonnan jöhetnek, az viszont jól ismert tény, hogy a turisták gyakran hordozzák magukkal őket és a tengerentúlon hosszú évek óta bizonyul kiirthatatlannak az ágyi poloska, ami előszeretettel fészkeli be magát a matracokba. Ettől pedig könnyen válhat rémálommá az alvás, hisze a vérszívó rovarok csípése égő, viszkető érzést vált ki.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez