Bill Gates gyerekeinek 14 éves korukig nem lehetett saját mobiljuk

A Microsoft atyja a nevelést illetően szigorú elveket vall, ami kiterjed az okos kütyük otthoni használatára is.

Bill Gates gyerekeiről sokan gondolhatnák, hogy mindenük megvan, a napokban megjelent MIRROR-interjú azonban rácáfol erre a képre. A Gates családban ugyanis szigorú szabályok vonatkoznak a mobiltelefonokra. Olyannyira, hogy a srácoknak 14 éves korukig nem is lehetett saját készülékük.

Gates és felesége, Melinda három gyermeket nevelnek. A legkisebb jelenleg 14, így már valószínűleg neki is lehet saját okoskütyüje. Ez azonban nem jogosítja fel arra, hogy azt akkor használja, amikor akarja. A gyerekek lefekvés előtt csak limitált ideig mobilozhatnak, ebéd vagy vacsora közben pedig mindenkinek le kell tennie a készüléket. Emellett Gordon Ramyseyékhez hasonlóan csak szerény összegű zsebpénzt kapnak, és otthon is ki kell venniük a részüket a házimunkából.

A Microsoft alapítójának vagyonát jelenleg 87 milliárd dollárra becsülik, a világ leggazdagabb embere címet is ő viselheti. A brit lapnak adott interjúja során azonban egy 10 dolláros órát viselt, és azt is megosztotta, hogy gyakran eszik a McDonald’s és a Burger King gyorséttermeiben. Jótékonykodásáról szintén híres, hatalmas vagyonának jelentős részét szánja az elesettek megsegítésére és főként a feleségével közös alapítványban dolgozik az utóbbi több mint tíz évben.

Fotó: Twitter-Melinda Gates

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez