Nemi erőszakkal vádolnak egy Uber-sofőrt Kaliforniában

Nyolcéves fegyházbüntetést is kaphat a 36 éves Angel Sanchez, ha bebizonyosodik a vád: megerőszakolta utasát a kaliforniai éjszakában.

A nő annyit mondott a rendőröknek, hogy egy vállalati bulin vett részt. Miután kissé becsíptek, a kollégák egy Ubert hívtak. El is vitte őt hazáig a sofőr, ott azonban megerőszakolta. Utána a nő azonnal feljelentést tett a 911-es telefonszámon. Az Uber-sofőrt másnap letartóztatták. A jövő héten kell megjelennie a bíróság előtt Kaliforniában.

Az ügy azért különösen kellemetlen az Uber számára, mert épp itt, Kaliforniában alakult meg a cég a helyi informatikai óriások támogatásával. A Google az egyik főrészvényes. Az Uber főnöke többször megígérte: nagyon alaposan megvizsgálják a sofőrök előéletét. Csak olyan sofőrt engednek be a rendszerbe, aki büntetlen előéletű. Az Ubernek sok hasonló ügye volt már Indiában, ahol egy zsák pénzt fizetett ki azért, hogy a sértett nők ne okozzanak túl nagy botrányt.

De hát India messze van, Kalifornia viszont túlságosan is közel. A jó hírnév pedig mindennél fontosabb az Uber számára. A cég ugyanis rohamléptekkel megy előre, de nem nyereséges! Azzal hódítja meg a piacot, hogy áraiban alákínál a helyi taxisoknak. Hogy működhet a cég nagy ráfizetéssel? Úgy, hogy a részvényesek bíznak az üzleti stratégiájában és hajlandók pénzelni a piaci nyomulást. Ha viszont nemi erőszak miatt elítélik az Uber-sofőrt Kaliforniában, akkor a szponzorok is visszaléphetnek és veszélybe kerülhet az Uber üzleti stratégiája az egész világon.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez