96. szülinapján repülőgépből ugrott ki a második világháborús veterán – videó

Az olasz nyugdíjas korábban katona volt, így stílusosan egy bátor és emlékezetes akcióval ünnepelte a születésnapját is.

Giuseppe de Grada eredetileg 100. születésnapjára tervezte a nagy dobást, de csípőműtétje után úgy döntött, nem akar tovább várni, és 96. szülinapjára időzítette a tandemugrást. Ez egybeesett Olaszország felszabadításának ünnepével is, így duplán volt emlékezetes az esemény.

4000 méter magasból ugrott le a veterán Cremona felett, és amint földet ért, megfogadta, hogy megismétli az akciót. Egy profi ejtőernyős volt a segítségére, aki a The Local olasz kiadásának elmondta: a 96 éves úr a legidősebb, aki nála teljesítette az ugrást. Ez azonban nem az első ugrása volt a veteránnak: a második világháború alatt egy olyan olasz alakulatban szolgált Egyiptomban, amely kifejezetten ejtőernyős akciókra specializálódott. Így igazi profinak számít a levegőben is, még akkor is, ha a két ugrása között volt jó pár évnyi kihagyás.

Két éve egyébként egy ugyancsak 2. világháborús orosz veterán, Maria Koltakava vállalkozott élete első ugrására a 93. szülinapján. 

 

Fotó: Carolina Benedini

(Visited 7 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez