Én öltem meg Oszama bin Ladent – könyvet írt az akcióról az amerikai kommandós

Az akció hatodik évfordulójára közzétette emlékiratait Robert O’Neill, aki 2011 tavaszán fejbelőtte az Al Kaida vezérét Pakisztánban. Az amerikai haditengerészet kommandósai /Navy SEALS/ éjszaka érkeztek helikopteren Abottabad városába, ahol a hírszerzés információi szerint Oszama bin Laden rejtőzködött.

Az al-Kaida vezére a világ legkeresettebb terroristája volt azt követően, hogy 2001. szeptember 11-én az iszlamista terrorszervezet nagyszabású terrorakciókat hajtott végre az Egyesült Államokban. A terrortámadás sokkolta Amerikát, mely addig úgy érezte, hogy komoly külföldi támadás nem fenyegetheti a saját földjén. Válaszul az USA hadserege lerohanta Afganisztánt, ahol Oszama bin Laden és társai kitervelték a merényletsorozatot. Az al-Kaida vezére Pakisztánba menekült. Az amerikai hírszerzés hosszas nyomozás után megtalálta búvóhelyét Abottabadban. Amikor a kommandósok felrobbantották a fém kaput, akkor előttük magasodott egy téglafal. Elkáromkodták magukat, de O’Neill optimista volt: ez azt mutatja, hogy Ő itt van!

Oszama bin Laden ott is volt, de az emeleten aludt legfiatalabb nejével. Az alatta levő emeleten őrködött kedvenc fia, Khalid bin Laden. Khalid gyere ide! – szólt az amerikai kommandós arab és urdu nyelven. Khalid kidugta a fejét és abba a pillanatban fejbelőtték. Aztán felrohantak az emeletre, ahol a zajra felébredt Oszama bin Laden. Magasabb volt, soványabb és őszebb, mint ahogy a képeken láttuk – írja a kommandós. Fiatal felesége előtte állt, hogy védelmezze. Oszama bin Laden feje kilátszott. Rálőttem és a feje szétnyílt mint a dinnye. Így végezte a világ legismertebb iszlamista terroristája, aki kezdetben az amerikaiaknak dolgozott Afganisztánban.

Az amerikai kommandó egyik másik tagja is megírta a sztorit, de ő nem nyújtotta be ellenőrzésre a hadügyminisztériumban. Ezért börtönnel fenyegették. Végül kénytelen volt könyvének bevételét nagyrészt átutalni a hadsereg számlájára, mert csak így tudta elkerülni a büntetést. Robert O’Neill tanult az esetből. Kéziratát benyújtotta a hadügyminisztériumba, ahol jóváhagyták azt. Így annak az amerikai kommandósnak, aki végzett Oszama bin Ladennel, nem kell büntetéstől tartania. Nyugodtan élvezheti könyvének bevételét új nejével, aki mindössze 27 éves.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez