1,5 millió eurós kártérítést követel a hercegi pár a hercegnő félmeztelen fotóiért

Vilmos herceg és Katalin hercegnő 2012-ben magánvillájukban nyaraltak Franciaország déli részén, amikor paparazzók lefényképezték a hercegnőt, aki óvatlanul levette a felsőrészt.

Gyorsan észrevették a paparazzókat, és még idejében letiltották a félmeztelen fényképeket, melyektől a Closer bulvárlap és a La Provence című helyi lap óriási példányszámot remélt. Most a hercegi pár kártérítési pert indított a két lap, illetve a fotósok ellen.

Különösen felháborító ez az eset, hiszen édesanyám halálában is felelősség terheli a paparazzókat – mondta Vilmos herceg. Diana hercegnő 36 éves korában halt meg Párizsban, ahol autóbaleset áldozata lett. A balesetet részben az okozta, hogy a hercegnő autóját – szokás szerint – üldözőbe vették a paparazzók, akik mindenáron képet akartak készíteni Diana hercegnőről és arab szeretőjéről. A páncélozott Mercedes csaknem 200 kilométeres sebességgel száguldott, amikor a sofőr hibája miatt betonfalnak ütközött. A sofőr – akiről később kiderült, hogy enyhén ittas volt – és az arab szerető azonnal meghalt. Diana hercegnő még élt amikor a mentő megérkezett, de az orvosok hiába küzdöttek: nem tudták megmenteni az életét. Ma szoborkompozíció  őrzi a fiatalon elhunyt Diana hercegnő emlékét Párizsban. Erre utalt Vilmos herceg, aki Franciaországban indított pert a Closer magazin ellen, melynek brit kiadása is van, de jogi kapcsolat nincs közöttük.

Diana hercegnő tragikus halála felvetette a bulvársajtó felelősségét is, de a bíróság csak annyit állapított meg, hogy a paparazzók csak a munkájukat végezték. Diana ebben az időben már nem élt együtt Vilmos herceg apjával, Károly herceggel. Fia és annak neje, Katalin hercegnő viszont mindenben az udvari protokoll előírásait követik. Más kérdés, hogy hatalmas pénzeket zsebelnek be azért, hogy eladják gyermekeik exkluzív fotóit a bulvársajtónak. Most pedig abból akarnak pénzt csinálni, hogy paparazzók 5 évvel ezelőtt félmeztelenül fényképezték le Katalin hercegnőt, aki valamikor királyné lesz Londonban.

Fotó: Vilmos és Katalin Mme Tussaud viszmúzeumában  / Flickre

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez