Festő lett az egykori versenylóból

Metro korábban sok pénzt keresett a tulajdonosainak, de ahogy lesérült a versenyzés miatt, túladtak rajta. Új gazdái azonban meglátták benne a tehetséget.

Metro – ismertebb nevén Metro Meteor – 2009 előtt nyolcszor futott be elsőként a Belmont Park galoppversenyein, ezzel 300.000 dollárt keresve a tulajdonosának. A nagy terhelés azonban tönkretette az ízületeit, így túladtak rajta, hiszen hasznot már nem remélhettek tőle. Így került egy művész házaspárhoz, akik hobbilovat kerestek. Azzal azonban csak később szembesültek, hogy mennyire rossz állapotban van a kedvencük.

Több hónapi kezelés után közölték velük, hogy a ló menthetetlen, ők azonban nem akartak elbúcsúzni tőle és a lovaglás helyett új elfoglaltságot kerestek, amely során együtt lehetnek vele. Így vették észre, hogy Metro imád a szájába venni különböző dolgokat, ezzel hívja fel magára a figyelmet. Ron, aki maga is művész, egy ecsetet adott a szájába, amivel elkezdődött Metro új karrierje.

Kiderült ugyanis, hogy a lónak van érzéke a festészethez, mára pedig már olyannyira belejött a művészkedésbe, hogy annak, aki szeretne otthonába egy Metro remekművet, hónapokat kell várnia arra, hogy sorra kerülhessen – annyian várnak rá. A gondoskodást tehát szépen meghálálta az egykori versenyló, hiszen gazdáinak most jó pénzt keres a festményeivel.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez