Megerősítették a csoportos nemi erőszak és gyilkosság miatt elítélt négy férfi halálos ítéletét Indiában

Hatan erőszakoltak meg egy 23 éves menyasszonyt Indiában 2012-ben. A szerencsétlen lányt végül kidobták az autóbuszból, ahol a brutális tettet elkövették. A lányt egy elit kórházba szállították Szingapúrba, de ott sem tudták megmenteni az életét.

A szörnyű tett világméretű tiltakozást váltott ki. Indiában szigorították a nemi erőszak miatt kiróható büntetéseket. A hét hónapos tárgyalás során az öt férfit halálra ítéltek, a hatodik csak hároméves börtönbüntetést kapott, mert még fiatalkorú volt a tett elkövetése idején. Ő már azóta ki is szabadult.

A banda vezére a halálos ítéletet követően zárkájában felkötötte magát és meghalt. Ezért most a Legfelső Bíróság már csak négy halálos ítélettel foglalkozott. Mind a négyet jóváhagyták, mondván, hogy a tettesek olyan brutális bűntettet követtek el, mely az egész társadalmat felháborította. Indiában korábban a közvélemény meglehetősen elnéző volt a nemi erőszakkal szemben, de ez az eset megváltoztatta a korábbi konzervativ nézeteket. Ennek ellenére a nemi erőszakot csak kis számban merik jelenteni a nők a rendőrségen, ahol nem mindenütt mutatnak különösebb ügybuzgalmat, különösen akkor nem, ha az elkövető magasabb kaszthoz tartozik.

Végrehajtják-e a halálos ítéletet? A köztársasági elnök még megkegyelmezhet, tekintettel a tettesek viszonylag fiatal korára. A banda vezérén kivül mindenki a húszas éveiben járt a nemi erőszak idején. Indiában legutóbb 2004-ben végeztek ki valakit hasonló ügyben. A középkorú férfi azért került hóhérkézre, mert nem csak megerőszakolta, de meg is gyilkolta tinédzser áldozatát India déli államában, Nyugat- Bengálban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez