Emmanuel Macron még májusban találkozik Donald Trumppal

A francia elnök Brüsszelben, a NATO-csúcs idején fog tárgyalni az amerikai elnökkel, aki már Twitterén is bejelentette, mennyire várja a találkozást.

Donald Trump reakciójára a francia elnökválasztás eredményének kihirdetését követően összesen 82 percet kellett várni – a tőle megszokott módon, Twitterén gratulált ugyanis az új francia elnök, Emmanuel Macron győzelméhez. Hétfőn aztán telefonon is köszöntötte Macront. A Fehér Ház közleménye szerint Trump várja, hogy közösen találják meg a megoldásokat a felmerülő kihívásokra és utalt a két nemzet közötti szoros szövetségre is, amit tovább szeretne erősíteni. A személyes találkozóra pedig szintén nem kell majd sokat várni. Május 25-én ugyanis a brüsszeli NATO-csúcson mindkét vezető részt vesz majd, így személyesen is megismerkedhetnek.

Trump támogatóinak egy része bevándorlóellenes nézetei miatt szimpatizált a rivális Le Pennel, maga az elnök azonban januárban nem volt hajlandó fogadni a New Yorkba látogató politikusnőt. Donald Trumpnak nem sok ideje lesz golfozásra a következő időszakban: először ugyanis három világvallás szent helyeit keresi fel, aztán ott a NATO-csúcs, de Rodrigo Dutertét is meghívta már magához Washingtonba a közelmúltban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez