Ne háborúzzunk Észak-Koreával, inkább vegyük meg!

Ezt javasolja egy amerikai professzor, aki évekig tanított Dél-Koreában. Shepherd Iverson szerint létre kellene hozni egy pénzügyi alapot a két Korea egyesítésére. Ő a maga részéről 175 milliárd dollárt javasol erre a célra.

Ennek a legnagyobb részét – 121,8 milliárd dollárt – arra költenék, hogy emeljék az életszínvonalat Észak-Koreában. Jelenleg ugyanis olyan a nagy a különbség ezen a téren Észak és Dél között, hogy nincsenek meg az egyesülés feltételei.

De hogy lehetne megbuktatni az ifjú diktátort, aki vaskézzel vezeti a 24 milliós országot? Pénzt kell ajánlani a legbizalmasabb embereinek, hogy árulják el őt. 30 millió dollárt kapna egy olyan vezető, aki Kim Dzsong Un legbelső köréhez tartozik. Egy tábornok már “csak” egymillió dollárra számíthatna az amerikai professzor elképzelései szerint.

És mi történne magával Kim Dzsong Unnal, és az egész Kim dinasztiával, mely több mint hetven éve vezeti Észak-Koreát? Meg kell bízni árulóvá lett híveit, hogy lövessék le őt, mint Nicolae Ceasescut annak idején Romániában? Ez is része a forgatókönyvnek, de ezt megelőzően ajánlattal fordulnának az ifjú diktátorhoz: nem kell elszámolnod bűneidről, a lopott pénzzel együtt külföldre távozhatsz a családoddal együtt!

Ha ezt elfogadja, akkor jó. Ha nem, akkor jöhet a golyó. A dél-koreai sajtó szerint már az országban gyakorlatozik az az amerikai elitalakulat, mely eltette láb alól Oszama bin Ladent Pakisztánban 2011-ben. Trump elnök dönthet a bevetésükről, de megfogadhatja az amerikai professzor tanácsát is, mely szerint olcsóbb megvenni a diktátor híveit, mint háborúzni velük…

Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez