Íme Párizs legújabb szentélye a parfümrajongóknak

Egy lenyűgöző párizsi kúriában kapott otthont a Grand Musée du Parfum, amely a parfümök rejtelmes és csábító világába enged betekintést a látogatóknak.

Párizs a divat mellett az illatok városa is – a parfümkészítés mesterségét pedig végre egy olyan helyen lehet megismerni, amely a laikusok számára is érthető, interaktív. Ugyanakkor az elképesztően modern enteriőr miatt mégis kap egyfajta sejtelmes, varázslatos atmoszférát. Ez a The Grand Musée du Parfum, Párizs legújabb parfümmúzeuma.

000gmppp

A korábban Christian Lacroix tulajdonában levő épület 2016 vége óta üzemel hivatalosan parfümmúzeumként, nagy sikerrel. Amellett ugyanis, hogy bemutatja a parfümkultúra evolúcióját, magába a rejtelmes mesterségbe is enged betekintést. A legösszetettebb érzékelési mód, a szaglás tudományos hátterét is megismerhetik a látogatók és saját érzékenységüket is letesztelhetik az egyik interaktív teremben, az Illatok kertjében. Természetesen csodás parfümök vásárlására is van lehetőség, így kézzel fogható emlékeket is vihetünk magunkkal.

000gmp3

Franciaország világvezető szerepet tölt be a parfümiparban. A múzeum vezetőinek nem titkolt céljuk volt, hogy a világ legjobb parfümmúzeumát hozzák létre – ami úgy néz ki, sikerült is. Bár a terrorista merényletek hatására némileg visszaesett a Párizsba látogató turisták száma, ők bizakodóak a jövőt illetően, 2017-ben 300.000 látogatóra számítanak.

000gmp

Fotók: Facebook – Le Grand Musée du Parfum

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez