Sepsiszentgyörgyön zárult az OTP Fáy András Alapítvány Erasmus+ projektje

A diákok pénzügyi kultúrájának és európai uniós ismereteinek növelésére létrejött O.K.+ 2007-2014 projekt zárókonferenciáját Sepsiszentgyörgyön tartották. A bemutatókon a résztvevők bepillantást nyerhettek az OK projekt játékos feladataiba, a beszámolók után pedig szakmai eszmecsere következett.

150 érdeklődő vett részt Sepsiszentgyörgyön az OTP Fáy András Alapítvány OK Projektjének konferenciáján, amely összefoglalta a projekt tartalmi elemeit, módszertani különlegességeit és a partneriskolákban elért eredményeit. Az eseménynek helyet biztosító sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium és az aradi Csiky Gergely Főgimnázium mellett képviseltette magát Szlovákiából az almágyi Alapiskola és Óvoda, valamint a buzitai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola is. A partnerintézmények képviselői képes és filmes beszámolók segítségével osztották meg sokrétű tapasztalataikat és élményeiket a résztvevőkkel. Ezt követték a projekt keretében kifejlesztett pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteket átadó tréningmodulok bemutatói, majd a szakmai eszmecsere, amely során a partneriskolák pedagógusai megerősítették: ha lehetne, újra belevágnának az együttműködésbe, hiszen számtalan pozitív hozadéka volt a projektnek.

„Aki ebben a projektben részt vett, biztosan profitált belőle. Mind a gyerekek, mind a pedagógusok, mind maguk az iskolák. De a program nyertesei a jövő társadalmai is, mivel a pénzügyi tudatosság fejlesztése és az európai uniós ismeretek oktatása elengedhetetlenek. Ilyen megközelítésben pedig az egész Európai Unió számára ez egy bőven megtérülő befektetés pénzügyi-gazdasági terminológiával élve” – mondta Kinda Eleonóra, a házigazda sepsiszentgyörgyi partneriskola pedagógusa.  Mindezt alátámasztották Tóthpál Renáta aradi projektkoordinátor szavai is: „A projekt keretében ezidáig tréningezett 4.100 diák maradandó élményekkel és olyan ismeretekkel gazdagodott, amelyeket senki nem vehet el tőlük és amelyeket felnőtt korukban is jól tudnak hasznosítani.”

Dr. Sarkady-Kiss Lilla, az OTP Fáy András Alapítvány projektvezetője szerint a pénzügyi tudatosságról szóló program kiterjesztése jó példa volt az országok közötti sikeres együttműködésre. „A pénzügyi kultúra fejlesztése minden nemzet és minden gazdasági szereplő együttes érdeke. Ez alapján döntöttek úgy a projektpartnerek, hogy az OTP Fáy András Alapítvány szakmai vezetésével összefognak és egy közös program keretében uniós szinten, új és innovatív módszertan alkalmazásával terjesztik a jövőtudatosságot támogató ismereteket, szemléletet” – mondta a projektvezető a rendezvényen.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez