Bíróság előtt a Burger King, amiért Dachauban hirdetett

A dachaui koncentrációs tábor parkolójában szórólapoztak az étterem megbízásából és a többszöri felszólítás ellenére sem álltak le a tevékenységgel.

Az egykori koncentrációs tábor helyszínén működő múzeum igazgatója, Dr. Gabriele Hammermann megelégelte, hogy hosszú időn keresztül hiába kérte a Burger King gyorsétteremlánc németországi igazgatóságát, hogy hagyjanak fel a cég hirdetésével Dachauban. A létesítmény parkolójában ugyanis évek óta mindennapos vendégek voltak a szórólapokat osztogató dolgozók, akik a cég szolgáltatásait reklámozták az oda látogatóknak.

A múzeumigazgató szerint ez tiszteletlenség volt, hiszen sokak számára Dachau nem csak emlékhely, hanem temető is, ahol a hivatalos dokumentumok szerint 32.009 embert öltek meg. De feltehetőlegmég ennél is sokkal többen haltak meg a helyszínen a második világháború alatt.

A cég a többszöri felszólítás ellenére sem reagált, így a múzeum úgy döntött: jogi útra tereli az ügyet. Most a bíróságon kell felelnie az étteremláncnak. A The Local szerint a tárgyalás első napján a Burg King regionális vezetője azt mondta: sajnálja, hogy idáig fajultak az események – arról azonban ő tehet, hogy nem sikerült békés párbeszéd útján rendezni a dolgokat. Korábban is volt már példa hasonló esetre, 1996-ban a McDonald’s-ot kellett felszólítani, hogy hagyjon fel a szórólapozással Dachauban. Akkor azonban elég volt egy levél és a cég sűrű elnézések közepette fel is hagytak a hirdetésekkel az egykori koncentrációs tábor területén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez