5 varázslatos hely, ahonnét kitiltották az autókat

Autómentes övezetek sok városban léteznek, olyan helyből azonban kevesebb van, ahol egyáltalán nem lehet négy keréken közlekedni.

El tudja képzelni a nyaralását egy olyan helyen, ahonnét teljes mértékben száműzték az autókat? Kristálytiszta levegő és teljes nyugalom, nincs dugó, sőt még parkoló sem – ezek jellemzik a következő helyszíneket, ahol négykerekű járművel maximum az elektromos golfautók szintjén lehet találkozni.

Zermatt, Svájc

A Svájc legmagasabb hegyének csúcsához, a Matterhornhoz közel fekvő település a hegymászók és a téli sportok szerelmeseinek kedvelt célpontja, nem véletlenül. Természeti szépsége a Wallisi-Alpok kristálytiszta levegőjével társul, aminek megőrzésére a helyiek külön figyelnek – autóval ugyanis tilos a városba belépni. Aki szeretne odautazni, annak a vasutat kell választania, a városban pedig lovaskocsival vagy lóháton közlekedhet, ha már megunta a gyaloglást.

000zermatt
Fire Island, New York

A Long Island déli partjaihoz közeli sziget rendkívül népszerű a metropolisz lakói körében a nyári hónapokban, hiszen ott könnyen ki lehet szakadni az állandó nyüzsgésből. Autó helyett biciklivel vagy gyalog közlekedhetnek az oda érkezők.

000fire

Giethoorn, Hollandia

A Hollandia Velencéjeként is ismert település különleges atmoszféráját 180 hídjának és a folyón zajló közlekedésnek köszönheti, ami miatt a turisták kihagyhatatlan célpontjává vált az idők során. Ennél romantikusabb helyszínt Hollandiában aligha találni!

000giethoorn

 

Bald Head Island, Észak-Karolina

A festői szépségű szigeten maximum a golfkocsiknak van négy kerekük, személyautóval és busszal lehetetlen találkozni a helyszínen. Legfőképp golfozni vagy strandolni járnak oda az emberek és a beszámolók szerint a dugók hiánya rekordgyorsasággal kisimítja a városi környezethez szokott idegeket.

000bhi

 

Hydra, Görögország

Semmilyen kerekes jármű nem érintheti Hydra macskaköveit, még robogóval és rollerrel sem találkozhat a látogató a görög építészet egyik legszebb emlékhelyén. Aki mégsem a saját lábán szeretné megnézni a várost, az felpattanhat egy szamárra – ők ugyanis joggal keresztezhetik a szűk utcákat Hydra szigetén.

000hydra

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez