Hatalmas sörvezetékkel újítanak a szervezők az idei Wacken fesztiválon

A fesztiválozóknak így biztosan nem kell attól tartania, hogy elfogy az utánpótlás a folyékony kenyérből, hiszen másodpercenként hat korsó sört is lehet csapolni egyidejűleg a vezetékből.

Az észak-németországi tartomány, Schleswig-Holstein Wacken települése már évek óta szolgál helyszínül Európa egyik legnagybb metálfesztiváljának, a róla elnevezett Wacken fesztiválnak. Idén igazi nagy dobással készülnek a szervezők: 1 millió euróból építenek sörvezetéket, amin keresztül több, mint 400.000 liter sör jut majd a poharakba és korsókba a fesztiválon, az odalátogatók legnagyobb örömére.

000beer

A The Local szerint a rendszeren keresztül másodpercenként egyszerre 6 sört tudnak majd csapolni a fesztivál különböző helyszínein, ahová az innovációnak köszönhetően nem kell majd teherautókkal szállítani a sörutánpótlást. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatták, hogy egy nagyobb esőzés alaposan meg tudja változtatni a fesztiválon uralkodó körülményeket, így a hatalmas sár elkerülése végett a csapadékelvezetést is megoldják, valamint az ivóvízellátást és a szennyvízelvezetést is külön vezetékeken fogják biztosítani. A metálrajongók így egy sokkal komfortosabb Wackenre készülhetnek, ahol idén is 150 zenekar – köztük Marilyn Manson, a Megadeath és Alice Cooper –  garantálja majd a szórakozásukat.

 

Fotó: Facebook – Wacken Open Air, DPA

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez