Elindult a Tejas Expressz, India első nagysebességű luxusvonata

A fedélzetén minden kényelmet kielégítő feltételek biztosítják a gondtalan utazást, a szórakozásról pedig a többi között a híres bollywoodi filmek gondoskodnak.

Légkondicionált kocsikkal, ingyenes wi-fivel, kényelmes ülésekkel és fedélzeti szórakoztatórendszerrel startolt el a napokban India legmodernebb luxusvonata, a Tejas Expressz, amely Goa és Mumbai között szállítja az utasokat.

A vonat a hosszú utat mindössze nyolc és fél óra alatt teszi meg – jóval hamarabb, mint a korábban ezen a vonalon közlekedő járat. Heti öt alkalommal indul, a monszun idején korlátozzák csak a járatsűrűséget, heti három alkalomra. Az AFP-nek nyilatkozó első utasok szerint a vonaton a légitársaságok által is kínált szolgáltatások mind megtalálhatók, a büfékocsiban étellel, kávéval és teával szolgáló automaták is vannak, ha pedig unatkoznának, bollywoodi filmek biztosítják a szórakozásukat – ezeket a beépített szórakoztatórendszeren keresztül tudják nézni.

000tejasexp2
A jegyeket viszonylag olcsón, mindössze 1190 rúpiáért ( körülbelül ötezer forintért ) árulják a másodosztályra, az első osztályra pedig ennek duplájáért.  Ha népszerű lesz a luxusvonat, további államokra is kiterjesztik majd. Erre jó esély van, hiszen Goa az egyik leglátogatottabb része Indiának, ahová főleg nyugati turisták érkeznek nagy számban, az év minden időszakában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez