Bosszút akart állni a szíriai bombázások miatt – állítja a manchesteri merénylő nővére

Salman Abedi a nővére szerint az amerikaiak légicsapásaiban meghalt muszlim gyermekek életéért akart revansot venni azzal, hogy robbantott.

Jomana Abedi a Wall Street Journalnak beszélt testvéréről, akit kedves és szeretetteljes embernek írt le, szerinte abszolút nem vall rá az, amit tett. A nővér szerint az lehetett a férfi indítéka, hogy látta a szíriai bombázásokról szóló tudósításokat és így akart bosszút állni azoknak a muszlim gyerekeknek a haláláért, akik az amerikaiak légicsapásaiban vesztették életüket a Közel-Keleten.

A családtagok közül az apát és fiatalabb testvérét már letartóztatták Tripoliban a merénylet óta.  Öccse, Hashim állítólag már egy hónappal korábban tudta, hogy mire készül bátyja, mégsem jelentette, az apa pedig úgy nyilatkozott, hogy fia ártatlan. Idősebb bátyját, Ismailt Dél-Manchesterben tartják fogva, de róla még nem közöltek információkat.

A mostani adatok szerint  22 ember halt meg, több mint 60-an pedig súlyosan megsérültek, amikor a 22 éves Salman Abedi öngyilkos merényletet hajtott végre a Manchester Arenában hétfőn este Ariana Grande koncertje után. A közönség nagy része tizenéves fiatalokból állt, az áldozatok és a sérültek között is vannak gyerekek.

Fotó: Skynews

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez