Elment az amerikai Dél legendás rockénekese, Gregg Allman

Fivérével együtt szerzett hírnevet még a hetvenes években a gitáros-énekes, akit kortársai istenítettek. Cher, a híres énekesnő egy ideig a felesége volt, egy gyermekük is született: Elijah Blue.

Műfaja a rock és a blues keveréke volt, melyből sokat tanultak a kor angol zenészei. Ringo Starr, a Beatles dobosa meghatottan búcsúzott a hetvenéves korában elhunyt rock legendától. Az Allman testvérek dupla nagylemeze, az  At Fillmore East – live minden idők legjobb rockalbumai között szerepelt a Rolling Stones magazin listáján. Aztán meghalt Duane Gregg és a nagy karriernek lőttek. Az ifjabbik testvér csodálta bátyját, miután félig árván nőttek fel. Apjukat egy csetepaté során lelőtték.

Gregg Allman inni kezdett. Ez betett házasságának Cher-rel, aki 1977-ben elvált tőle. Az 1969-ben megalakult Allman Brothers Band többször is újraszerveződött, de korábbi sikereit már nem tudta megközelíteni. A gitáros-énekes máját megtámadta az alkohol. Májrákkal küzdött. Májátültetést hajtottak rajta végre, de így sem tudták megmenteni. Menedzsere szerint a májrák végzett Gregg Allman-nel hetvenéves korában otthonában, Savannah városában, Georgia államban az USA-ban.

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez