Megerőszakolták, majd csábítóként kövezésre ítélték

Egy 19 éves lány Pakisztánban a törzsi bírósághoz fordult, mondván: unokatestvére fegyvert fogott rá, majd pedig megerőszakolta. A törzsi bíróság megvizsgálta a panaszt, majd döntött: a fiú nem bűnös. A lánynak, mint csábítónak viszont bűnhődnie kell.

Az ítélet: megkövezés vagy pedig rabszolgasors. Apró szépséghibája az ügynek, hogy a vádlott édesapja tagja volt a törzsi bíróságnak, mely felmentette a fiát a megerőszakolás vádja alól.

A lány és édesapja ezt követően a rendőrséghez fordult Pandzsáb tartománynak ezen az isten háta mögötti vidékén. A rendőrség körözést bocsájtott ki a fiú ellen. Sőt be kívánja gyűjteni a törzsi bíróságot is, mely az égbekiáltóan igazságtalan ítéletet hozta. A pakisztáni sajtó megjegyzi: a lánynak nagy szerencséje, hogy a saját családja neki adott igazat. Sok család ugyanis elképzelhetetlennek tartja, hogy vitassa a törzsi bíróság ítéletét. Sőt, gyakran maguk veszik kézbe az ítélkezést. Becsületbeli gyilkosságnak hívják azt, amikor a férfi családtagok megölik a törzsi bíróság által elítélt nőt. Pakisztánban évente több tucat ilyen becsületbeli gyilkosságot hajtanak végre, amikor maga a család végez a szerencsétlen nővel, hogy így megmentse a becsületét…

Képünk illusztráció

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez