Második világháborús fegyverek robbantak fel egy házban Németországban

Egy illegális magángyűjtemény darabjai okozták a robbanást, melynek következtében 70 embert kellett kilakoltatni a környékről.

Egy 51 éves német férfit azzal gyanúsítanak, hogy illegálisan gyűjtött és tárolt második világháborús fegyvereket az otthonában. Az esetre hétfőn derült fény, amikor hatalmas robbanás zavarta meg az Észak-Rajna-Vesztfáliában levő Hennef lakosságát. A szomszédok azonnal értesítették a rendőöket, akik a helyszínre siettek és kordonnal lezárták a házat és környékét. A Kölner Stadt Anzeiger szerint 70 embert ki is lakoltattak a nap folyamán.

A jelentések szerint senki nem sérült meg, a rendőrség azonban felfedezett több második világháborús fegyvert is a garázsban, ahol tűz keletkezhetett. Ezek kaphattak lángra, majd robbantak fel a hő hatására a helyszínen a fegyverek.

A házkutatást követően további fegyvereket foglaltak le, de robbanószereket is talált a hatóság, azt azonban nem közölték, pontosan hány darab és milyen típusú fegyverről van szó. A férfi – aki 80 év körüli szüleivel él a házban – azt állította, hogy a bolhapiacon jutott hozzájuk, a szomszédok szerint azonban fémdetektorral, maga talált rájuk a szabadban – erre azonban nincs bizonyítéka a rendőrségnek.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez