Brexit-hatás? Kezdenek az egekbe szökni a párizsi ingatlanok árai

Egy új felmérés szerint a kereslet meghaladta a kínálatot és idén nyáron rekordot is dönthet az ingatlanpiac Párizsban – amiben nagy szerepük van a brit lakásvásárlóknak.

Párizsban hatalmas a kereslet az ingatlanokra, a vásárlók – akiknek nagy része brit állampolgár – főként a francia főváros drágább, központi kerületeit vették célba. „Megállíthatatlanul nő a vásárlók száma” – fogalmazott Thierry Delesalle párizsi közjegyző az AFP-nek adott nyilatkozatában. Azt is kifejtette, hogy szerinte elsősorban a kivételesen értékes ingatlanok kelnek el gyorsan, olyannyira, hogy a kereslet már meghaladta a kínálatot, ami mögött a közjegyző szerint részben a Brexit állhat.

000paris2

Az árak is az egekbe szöktek, az év elején 5.5 százalékkal emelkedtek az ingatlanárak, ami most átlagosan 8450 eurót jelent négyzetméterenként egy párizsi közjegyzői iroda jelentése szerint. Itt azonban nem áll meg a növekedés, júliusra ugyanis azt jósolják, hogy akár a 8800 euró/négyzetméteres ár is elképzelhető lesz, a legelőkelőbb kerületekben pedig 11.000 eurót is elkérhetnek egyetlen négyzetméterért.

A külföldi ingatlanvásárlók legnagyobb csoportját jelenleg az olaszok jelentik Franciaországban – ők most az ingatlanok 17 százalékát birtokolják -, a másodikak pedig már a britek, 10 százalékkal.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez