36 vendéget ölt meg egy férfi egy manilai kaszinóban

A péntek reggeli lövöldözést követően tűz ütött ki a helyszínen, de a támadás a hatóságok szerint nem terrorista akció volt.

Egy turisták által kedvelt helyszínen, a manilai Resorts Worldben egy ismeretlen férfi tüzet nyitott az ott tartózkodókra péntek reggel. A támadásban 36 ember életét vesztette, további 54-en pedig megsebesültek. Az áldozatok többségét nem közvetlenül érte találat, hanem a lövések által előidézett tűzben, fulladás okozta a halálukat.

A CNN beszámolója szerint az áldozatok többsége nő, sokakat közülük a szálloda mosdójában találták meg. A maszkos fegyveres az ámokfutás előtt kifosztotta az egyik játékszobát, ahonnan 2.3 millió dollárt vitt el. Végül azonban a rablásból merénylet lett, rengeteg halottal és sérülttel. A támadó végül maga vetett véget az életének. Annyit lehet róla tudni, hogy kaukázusi kinézetű, angolul beszélt, magas, és feltehetőleg külföldi. Indítéka nem ismert, de a hatóságok szerint kizárt, hogy terrorista merényletről lenne szó, annak ellenére, hogy nemrégiben több száz dzsihádharcos érkezett a katolikus többségű országba, hogy támogassa a helyi iszlamista erőket. Céljuk: önálló államot kívánnak létrehozni a Fülöp-szigeteken, ahol Mohamed próféta szigorú törvénye, a saría van érvényben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez